ua en ru

Бундесбанк викупив на аукціоні 39% 10-річних бондів Німеччини

Німеччина провела один з найгірших аукціонів з розміщення 10-річних облігацій, в ході якого Бундесбанк був вимушений скупити велику кількість паперів, щоб аукціон відбувся. Про це повідомляє Reuters.
Пропонована по 10-річних паперах низька прибутковість утримала інвесторів від участі в аукціоні на тлі зростаючих побоювань з приводу вартості запозичень для Німеччини і погіршення боргової кризи єврозони. Слабкий інтерес інвесторів до німецьких паперів - були куплені облігації на 3,64 мільярда євро - змусив Бундесбанк викупити 39 відсотків всього запланованого обсягу розміщення в 6 мільярдів євро. Середня прибутковість при розміщенні склала 1,98 відсотка.
"Це повна і абсолютна катастрофа", - сказав Марк Оствальд, стратег в Monument Securities в Лондоні. Він додав: "Результати не обіцяють нічого хорошого - це найгірший з аукціонів, які ми бачили цього року, і не дивно, що Бундесбанк прийняв участь".
Ф'ючерси на німецькі держоблігації, євро і європейські акції подешевшали після аукціону.
Участь Бундесбанку в аукціоні з розміщення 10-річних облігацій, згідно з даними IFR, виявилася максимальною з липня 1999 року.