ua en ru

Прибуток аеропорту "Бориспіль" за 9 місяців склав майже 500 млн грн

За 9 місяців 2015 року чистий прибуток міжнародного аеропорту "Бориспіль" склав 467,3 млн грн, а за аналогічний період минулого рок цей показник становив мінус 44,5 млн грн. Про це йдеться в статті "Нетиповий приклад "Борисполя": як зробити підприємство прибутковим".

"Оптимізація витрат з одночасним вдосконаленням якості послуг та збільшенням доходів дозволили покращити фінансовий результат аеропорту "Бориспіль" на півмільярда гривень", - прокоментував показники в.о. гендиректора аеропорту Євгеній Дихне, повідомила прес-служба МА "Бориспіль".

Незважаючи на загальні тенденції до зменшення пасажиропотоків в Україні, аеропорт "Бориспіль" у 2015 році демонструє позитивні тенденції. Так, за 9 місяців було забезпечено зростання обсягів пасажирських перевезень на 5% - до 5,6 млн осіб.

Зокрема, найбільше зростання продемонстрував транзитний пасажиропотік, залучений до головного українського аеропорту авіакомпанією МАУ.

Завдяки кардинальному покращенню фінансового стану підприємства, за 9 місяців поточного року аеропорт вже повернув державним банкам та Міністерству фінансів 1,2 млрд грн кредитів, а також державі - податок на прибуток та дивіденди в розмірі 165,5 млн грн.

Позитивні результати роботи державного підприємства у поточному році заклали основу подальшої реалізації стратегії перетворення аеропорту "Бориспіль" на міжнародний вузловий аеропорт, як передбачено указом Президента Петра Порошенка №535/2015.