ua en ru

При виїзді з України жоден українець не висловив бажання отримати статус біженця в РФ, - Держприкордонслужба України

Під час перетину українсько-російського кордону жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії.

Під час перетину українсько-російського кордону жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (Держприкордонслужба), спростовуючи інформацію про збільшення потоку біженців на українсько-російському кордоні.

Як зазначають у відомстві, загалом з 3 червня 2014 р. кордон з Росією на виїзд з України перетнуло 11 тис. 417 громадян України, 2 червня ця цифра сягала 11 тис. 151 громадян України, а напередодні вихідних - 30 травня - 15тис. 380 українців.

"Крім того, для прикладу, всього за травень 2013 р. з України в Росію виїхало 540 тис. громадян України, а повернулося 470 тис. громадян. Цього року відмічається суттєве зменшення виїзду в травні українців в Росію - 340 тис. громадян України. При цьому в Україну з Росії перетнуло кордон 305 тис. українців", - зазначають у Держприкордонслужбі.

При цьому у відомстві наголошують, що в травні, через значну кількість святкових днів та напередодні літніх канікул, значна кількість громадян України виїжджає в Росію для відвідування близьких та рідних, а також на відпочинок.

Зазначимо, 4 червня 2014 р. у Ростовській області (РФ) у кількох прикордонних районах оголосили режим надзвичайного стану через наплив біженців з України.