ua en ru

При РНБО буде створений оперативний штаб з недопущення зриву виборів Президента України

При Раді національної безпеки і оборони (РНБО) буде створений оперативний штаб з недопущення зриву президентських виборів в Україні.

При Раді національної безпеки і оборони (РНБО) буде створений оперативний штаб з недопущення зриву президентських виборів в Україні. Про це сьогодні на брифінгу заявив секретар РНБО Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"За ініціативою РНБО при РНБО буде створений оперативний штаб, метою якого буде недопущення зриву виборів",- заявив Парубій.

За його словами, штаб буде відстежувати всю інформацію, метою якої буде зрив президентських виборів.

Парубій зазначив, що у РНБО є причини вважати, що провокатори будуть робити спроби зірвати вибори Президента України. Разом з цим, він звернувся до кандидатів у Президенти з проханням, контролювати риторику у своїх виборчих кампаніях, щоб уникнути ескалації політичної напруги в Україні.

"Я хочу закликати їх не використовувати тему національної безпеки і оборони у своїх виборчих кампаніях. Я хочу звернутися до них, що в їхній риториці були вилучені слова про сепаратизм, про зміну ладу України. Ця риторика буде сприйматися як порушення базових основ Конституції, і це буде жорстко припинятися чинною владою", - додав Парубій.

Він також зазначив, що на сьогодні є підстави припускати, що деякі кандидати можуть використовувати зовнішні впливи для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.