ua en ru

При розгоні демонстрації в Сирії загинули чотири людини, 50 отримали поранення

У Сирії при розгоні демонстрації чотири людини загинули, ще 50 отримали поранення. Інцидент стався під час похорону одного з учасників акцій протесту в передмісті Хомса - Таблісі, в 160 км на північ від Дамаска. Як передає РБК з посиланням на Al Jazeera, присутні скандували образливі гасла на адресу Президента республіки Башара Асада та вели себе агресивно.

Безпрецедентні для Сирії антиурядові виступи вперше були організовані місяць тому в Дераа, в 100 км на південь від Дамаска. Протести швидко поширилися по всій країні і переросли в зіткнення з поліцією. За неофіційними даними, в ході зіткнень вже загинули більше 200 осіб.

Влада бачить в що відбувається підступи "зовнішніх сил", які підбурюють громадян країни до прояву протесту, дестабілізуючи тим самим всю Сирію і сіючи релігійну та етнічну ворожнечу в суспільстві. Тим не менш, Президент країни Б.Асад пішов на певні поступки, погодившись на зміну уряду. Крім того, глава сирійської держави пообіцяв народу реформувати правоохоронну і судову системи, розширити свободу преси, вжити заходів по боротьбі з корупцією і створити нові робочі місця. Також Б.Асад припустив, що надзвичайний стан, який діє в країні з 1963 р., може бути скасоване на цьому тижні.