ua en ru

Під час аварії судна біля Коморського архіпелагу загинули, щонайменше, 50 осіб

У водах Коморського архіпелагу (у північній частині Мозамбікського протоки між Мадагаскаром і Африкою) напередодні затонув морський трамвай, загинули щонайменше 50 осіб. Про це повідомив генпрокурор Федеральної Ісламської Республіки Коморські Острови Зваливши Махмуд, передає Reuters.

Всього на борту судна, яке прямувало зі столиці країни м. Мороні до острова Анжуан (другий за величиною в архіпелазі), знаходилися більше 100 людей.
"До теперішнього часу рятувальники виявили 50 загиблих, проте під водою залишаються тіла інших пасажирів, вилучити які із затонулого судна можна буде тільки після того, як погода проясниться", - заявив Махмуд. Продовжити пошукову операцію заважають поривчастий вітер і високі хвилі.
У місцевому відділенні Червоного хреста уточнили, що 60 пасажирів, яким вдалося уплав дістатися до берега, були доставлені в найближчі лікарні.
Причиною затоплення морського трамвая послужила відмова обох двигунів, у результаті чого судно винесло на скелі і перекинуло в 3 км від узбережжя найбільшого острова архіпелагу Гранд-Комор.
За словами очевидця, який спостерігав за виходом трамвая в рейс, судно було переповнене.
Один з тих, що вижили після катастрофи пасажирів повідомив, що допомоги довелося чекати кілька годин, незважаючи на те, що капітану судна вдалося своєчасно подати сигнал SOS.