ua en ru

При АПУ створено координаційний центр з надання допомоги постраждалим у зоні АТО

При Адміністрації Президента України створено координаційний центр з надання допомоги усім постраждалим у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) та координації міжнародної допомоги для цих цілей.

При Адміністрації Президента України створено координаційний центр з надання допомоги усім постраждалим у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) та координації міжнародної допомоги для цих цілей. Про це повідомила радник Президента Ольга Богомолець на зустрічі з представниками дипломатичних місій, акредитованих в Україні, передає прес-служба глави держави.

Повідомляється, що наразі у координаційному центрі активно ведеться робота з створення бази даних усіх, хто постраждав, загинув чи втратив зв'язок з родичами.

"Для реалізації проекту координаційного центру ми маємо групи волонтерів, які вже працюють у різних регіонах України і безпосередньо у зоні АТО", - повідомила Богомолець.

При цьому вона звернулася до представників дипломатичних установ з проханням активізувати співпрацю між координаційним центром та країнами, які готові надавати гуманітарну та медичну допомогу, назвавши серед нагальних потреб гуманітарної допомоги забезпечення системами гемодіалізу, дитячим харчуванням для немовлят.

"Список нагальних потреб буде найближчим часом остаточно сформований координаційним центром і переданий до посольств іноземних країн", - повідомила Богомолець.

Раніше сьогодні міністр оборони Чехії Мартін Стропницький заявив, що його країна готова прийняти на лікування поранених українських військових.