ua en ru

Президія ВР буде заблокована доти, поки законопроект про скасування пільг не буде знятий з розгляду, - Кириленко

Опозиційні фракції не припинять блокування парламентської трибуни, до тих пір, поки голова Верховна Рада України Володимир Литвин не поставить на голосування питання про зняття з розгляду законопроекту № 9127, перехідні положення якого передбачають скасування пільг для 16 категорій громадян. Про це заявив лідер фракції БЮТБ Іван Кириленко, передає кореспондент РБК-України.

За його слова, в даний законопроект пропонується внести 162 поправки, з яких враховано лише 3 і зокрема врахована поправка "яка посилює ному цього закону".
"Закон страшний за своєю суттю для більшості наших громадян. Перший жах полягає в тому, що знову пільги повинен призначати КМУ. Друге, що страшно - рішення судів. Суди вже прийняли рішення на кілька мільярдів гривень. За оцінками наших експертів на 20 млрд для компенсації пільг ", - сказав Кириленко.
За словами Кириленка у випадку, коли за законом передбачається лише 1-3 місяці для ухвалення судових рішень щодо компенсації пільг і при наявності великого завантаження судових інстанцій, розраховувати на швидке ухвалення судових інстанцій не доводиться. Крім того, Кириленко підкреслю, що рішення судів про стягнення коштів, відповідно до закону буде виконуватися лише з 1 січня 2013, "спираючись на закон про компенсації пільг, якого в природі не існує". Саме тому, за словами Кириленка, ніякі виплати до 2013 року виплачуватися не будуть
"Ми розцінюємо те, що відбувається, як цинічну спробу перенести політичні репресії в економічну площину", - підкреслив Кириленко.