ua en ru

Президенту ПАР дали дві доби для відходу у відставку

Президенту ПАР дали дві доби для відходу у відставку Фото: президент ПАР Джейкоб Зума (www.flickr.com)

Джейкоб Зума править країною з 2009 року

Члени правлячої партії ПАР "Африканський національний конгрес (АНК) дали президента країни Джейкоба Зумі 48 годин на те, щоб піти у відставку. Про це в понеділок, 12 лютого, повідомляє DW з посиланням на телеканал SABC.

Зокрема, повідомляється, що правляча партія ПАР заявила про те, що Джейкоб Зума повинен піти у відставку протягом наступних 48 годин, інакше активісти партії погрожують влаштувати загальнонаціональний страйк.

Раніше, на початку лютого цього року, діючого з 2009 року президента ПАР Джейкоба Зума звинуватили в корупції. В результаті навіть було відкладено офіційне звернення президента до нації.

В кінці 2017 року АНК очолив Сиріл Рамапоса, який вважається главою внутріпартійної опозиції Зумі. У ЗМІ неодноразово з'являлися повідомлення про те, що Зума і Рамапоса ведуть переговори про передачу влади. Активісти АНК і раніше погрожували організувати страйк, якщо Зума не піде у відставку. Представники президента ситуацію поки не коментують.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, МЗС України радить українцям утриматися від поїздок в Південно-Африканську Республіку.