ua en ru

Президенту ПАОКа заборонили три роки відвідувати футбольні матчі

Президенту ПАОКа заборонили три роки відвідувати футбольні матчі Фото: президент ПАОКа Іван Саввіді (twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL)

Бізнесмен також повинен виплатити штраф

Президенту ПАОКа Івану Саввіді заборонили протягом трьох років відвідувати футбольні матчі в Греції. Про це повідомляє прес-служба чемпіонату Греції.

Російський бізнесмен також повинен виплатити штраф у розмірі 100 тисяч євро.

Саввіді покараний за інцидент під час матчу 25 туру чемпіонату країни проти АЕКа, який був перерваний через заворушення. Президент ПАОКа, незадоволений рішенням головного арбітра скасувати взяття воріт його командою через офсайд, вибіг на поле з пістолетом в кобурі і погрожував судді, вимагаючи зарахувати гол.

Після цього інциденту чемпіонат Греції з футболу був призупинений, ПАОК тимчасово виключений з Асоціації європейських клубів, а стосовно бізнесмена прокуратура завела справу.

Нинішнім рішенням дисциплінарного органу ПАОК зараховано технічну поразку з рахунком 0:3 в матчі з АЕКом. Крім того, команда позбавлена трьох очок в чемпіонаті країни в поточному сезоні і буде позбавлена двох очок в наступному. Три матчі на своєму полі клуб проведе при порожніх трибунах і виплатить 63 тисячі євро штрафу.

Перед матчем клуб Саввіді відставав від лідируючого в чемпіонаті АЕКа на два бали. Тепер же ПАОК опустився на третю сходинку, пропустивши вперед "Олімпіакос".

Нагадаємо, чемпіонат Греції з футболу відновиться 31 марта.