ua en ru

Президента просять заборонити компанії Ківана будувати в Одесі

Президента просять заборонити компанії Ківана будувати в Одесі Джерело фото - "Думська"

Президента України Петра Порошенка просять заборонити компанії одеського бізнесмена Аднана Ківана (Kadorr Group) вести діяльність в Одесі. Сьогодні з таким зверненням до будівлі Адміністрації президента України прийшли представники одеської громадськості, передає "112-Украина".

Під листом до глави держави, де викладені факти "протиправної діяльності Kadorr Group", підписалися майже 6 тисяч осіб.


Як повідомив голова одеської громадської організації "Ілля Муромець" Святослав Огренчук, Ківан вимагає виділити під забудову територію Міжрейсової бази моряків, розташовану в престижній рекреаційній частині Одеси. Відмова від виділення вже спричинила судові позови проти арбітражного керуючого Чорноморського пароплавства Лахненка, повідомляє 112.

Видання підкреслює, що Аднан Ківан відомий як герой численних журналістських розслідувань, з його ім'ям пов'язані кілька гучних будівельних скандалів в Одесі. На думку журналістів, з 2007 року всі будівельні афери Ківана відбувалися за однією схемою: бізнесмен отримував від влади міста дозволи на забудову території в обмін на певні інвестиційні зобов'язання, а згодом просто відмовлявся від їх виконання.