ua en ru

Президент Туркменістану провів кадрові перестановки в кабінеті міністрів.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов провів кадрові перестановки у складі уряду. Про це було оголошено в ході розширеного засідання кабінету міністрів за підсумками 2009 р. Так, за матеріалами уряду республіки, міністром залізничного транспорту призначений Розимират Сеїткулієв, що до цього дня працював виконуючим обов'язки керівника даного міністерства. Підписавши відповідний указ, президент Туркменістану доручив новому міністрові приділяти особливу увагу питанням, пов'язаним із зміцненням матеріально-технічної бази галузі. Міністром будівництва призначений обіймавший раніше посаду заступника міністра промисловості будівельних матеріалів Джумагельді Байрамов.

Виконувати обов'язки міністра нафтогазової промисловості і мінеральних ресурсів Туркменістану тимчасово доручено Байрамгельді Недірову, що обіймав посаду заступника.

Глава держави звільнив з посади міністра текстильної промисловості Ходжамірата Мєтєкова, призначивши на цю посаду Айнабат Бабаєву, що раніше обіймала посаду державного міністра - голову Державної акціонерної корпорації (ДАК) "Туркменхали". Новим головою ДАК "Туркменхали" указом президента призначена Огулхаджат Ішангулієва.

Президент також звільнив з посади голову Державної національної служби (ДНС) "Туркменховаєллари" (Туркменські авіалінії) Гурбаняза Тіркишова у зв'язку з переходом на іншу роботу. Новим головою ДНС "Туркменховаєллари" призначений Батир Какалієв, що раніше працював генеральним директором авіатранспортного підприємства "Туркменістан" цієї служби.

Колишній міністр будівництва Шамухаммет Дурдилиєв став хякимом (мером) Ашхабада.

На посаду голови Національного комітету з гідрометеорології при кабінеті міністрів Туркменістану призначений Батир Халлиєв, звільнений з посади заступника голови даного комітету.

На посаду голови правління Державного банку зовнішньоекономічної діяльності Туркменістану призначений Рахимберді Джепбаров.