ua en ru

Президент Південної Кореї заявила про готовність піти у відставку

Президент Південної Кореї заявила про готовність піти у відставку Фото: президент Південної Кореї Пак Кин Хе

Парламент повинен розробити план безпечного переходу влади

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе заявила, що готова піти у відставку у разі розробки парламентом країни плану безпечного переходу влади. Про це повідомляє AP.

"Я передаю рішення моєї долі, у тому числі рішення про скорочення президентського терміну, в руки Національної асамблеї. Якщо правляча і опозиційні партії обговорять і прийдуть до плану, який зменшить плутанину в державних справах і забезпечить безпечний перехід влади, я покину президентський пост згідно з цим планом і встановленим законом процедур", - заявила вона.

Нагадаємо, генпрокуратура Південної Кореї 20 листопада пред'явила офіційні звинувачення близькій подрузі президенти цієї країни Цой Сун Сіль і двом колишнім президентським помічникам.

Цой Сун Сіль звинувачується в тому, що використовувала тісні зв'язки з президентом Пак Кин Хе для того, щоб схиляти південнокорейські компанії до багатомільйонних пожертвувань на користь нібито некомерційних організацій, фондів яких вона в результаті збагачувалась сама. Їй також інкримінується застосування впливу на роботу уряду.

Двох колишніх президентських помічників підозрюють в передачі Цой Сун Сіль таємної інформації. Подруга керівниці держави є дочкою засновника секти, який до самої своєї смерті в 1994 році був ментором Пак Кин Хе.