ua en ru

Президент Південної Кореї визнав неможливим діалог з КНДР

Президент Південної Кореї визнав неможливим діалог з КНДР Фото: Мун Чже Ін (flickr.com/Republic of Korea)

Мун Чже Ін пригрозив Північній Кореї "безповоротним знищенням"

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін визнав неможливим діалог з Північною Кореєю (КНДР) в умовах запусків балістичних ракет. Про це повідомляє Yonhap.

"Мун Чже Ін рішуче засудив новий запуск ракети КНДР у п'ятницю, заявивши, що діалог з Північною Кореєю "неможливий в такій ситуації" і попередивши, що "Південь здатний знищити Північ повністю", - йдеться в повідомленні.

Глава Південної Кореї, що виступав раніше за мирні переговори, заявив, що про діалог з КНДР не може бути й мови, якщо Пхеньян буде займатися такими провокаційними діями.

"Ображаючи засудження і попередження міжнародного співтовариства та резолюцію Ради Безпеки ООН, Північна Корея знову випустила балістичну ракету. Я суворо засуджую і виражаю гнів у цій серії провокацій на Півночі", - заявив Мун Чже Ін.

За його словами, міжнародні санкції і тиск посилять щоб змусити Північну Корею "не мати іншого вибору, крім як зробити крок вперед на шляху до справжнього діалогу".

Мун Чже Ін підкреслив, що Південна Корея зміцнить свої оборонні можливості, щоб впоратися зі зростаючими ядерними і ракетними погрозами, доклавши також максимум зусиль для забезпечення того, щоб санкції Радбезу ООН були повністю реалізовані

"У разі, якщо Північна Корея вчинить провокації проти нас або нашого союзника, ми можемо знищити КНДР і зробити її нездатною відновитися після цього", - резюмував глава Південної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що запущена Північною Кореєю ракета не загрожувала Північній Америці і острова Гуам.