ua en ru

Президент Південної Кореї назвав нового кандидата на посаду міністра юстиції

Президент Південної Кореї назвав нового кандидата на посаду міністра юстиції Фото: Мун Чже Ін (korea.net)

Мун Чже Ін запропонував другого кандидата на пост міністра юстиції

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін назвав нового кандидата на посаду міністра юстиції, після провалу першої спроби призначення. Про це повідомляє Reuters.

"Президент Південної Кореї Мун Чже Ін у вівторок зробив другу спробу призначити міністра юстиції після того, як його попередній вибір відкинули з етичних міркувань", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в якості кандидатури на пост міністра юстиції президент пропонує професора Університету Йонсей Пак Сан Гі, який очолює ліберальну громадську організацію "Громадянська коаліція за економічну справедливість", яка відстоює справедливий розподіл доходів.

Так, попереднього кандидата зняли з посади через його минуле: в молодості Ан Чан Чонг підробив печатку жінки, з якою він зустрічався, на заяві на отримання ліцензії на шлюб.

Наголошується, що той, хто займе пост міністра юстиції, буде грати ключову роль, контролюючи виконання передвиборчої обіцянки Муна про правові реформи. Президент Південної Кореї обіцяв реформувати прокуратуру країни, зробивши її більш незалежною від політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Південної Кореї призначив колишнього начальника військово-морського флоту новим міністром оборони.