ua en ru

Президент Угорщини позбавив громадянства 7 українців

Президент Угорщини позбавив громадянства 7 українців Фото: Янош Адер відкликав громадянство в закарпатців

Серед них - житель Закарпаття з прізвищем Орбан

Президент Угорщини Янош Адер позбавив угорського громадянства 7 українців, які приживають на Закарпатті. Про це йдеться в Офіційному бюлетені Угорщини, передає Мукачево.net.

Зазначено, що, крім українців, серед позбавлених громадянства фігурують також серби та румуни.

"Відкликане громадянство Угорщини в 4 жителів уродженців Мукачева - 1978, 2001, 2003 та 2006 року народження. Ще двоє - уродженці Рахівського району, а саме села Верхнє Водяне 1951 та 1965 року народження", - наголошено в повідомленні.


Повідомляється, що у списку позбавлених громадянство присутній Орбан Мігай-Михайло Михайлович, уродженець Пістрялова, Мукачівський район, 1962 р. н., що є однофамільцем прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

За останній рік це вже не перший випадок позбавлення угорського громадянства українців, зокрема закарпатців. Переважно це пов’язано з порушенням спрощеної процедури отримання угорського громадянства. Так, президент Адер позбавляв угорського громадянства закарпатців цьогоріч у січні - у списку тоді фігурували навіть діти, у лютому - цілу родину з Берегова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне самоврядування українців Угорщини у відкритому листі до прем’єра цієї країни Орбана закликало угорську владу підтримати продовження Євросоюзом санкцій, запроваджених проти Росії через її агресію на сході України.