ua en ru

В Угорщині українці закликали уряд підтримати нові санкції щодо РФ

В Угорщині українці закликали уряд підтримати нові санкції щодо РФ Фото: Віктора Орбана просять підтримати продовження антиросійських санкцій

Вони написали відкритий лист прем’єр-міністру цієї країни Віктору Орбану

Державне самоврядування українців Угорщини у відкритому листі до прем’єр-міністра цієї країни Віктора Орбана закликало угорську владу підтримати продовження Євросоюзом санкцій, запроваджених проти Росії через її агресію на сході України. Відповідний лист оприлюднено 26 червня на сайті об’єднання.

"Підтримка Будапештом продовження санкцій на саміті ЄС стане ще одним важливим внеском до тієї практичної допомоги, яку Угорщина надає українському народові, включно з угорською меншиною, представники якої також захищають своє право на демократичне майбутнє у єдиній і незалежній Українській державі", - йдеться у листі.

"Невід’ємним елементом політики добросусідства, особливо у нинішніх умовах, є активна підтримка міжнародних зусиль, метою яких є відновлення територіальної цілісності України, зупинення російської збройної агресії на сході України і повернення Україні Кримського півострова. Послідовна і чітка позиція Угорщини щодо поваги до міжнародного права і європейських цінностей без сумніву демонструє її відданість підтримці України", - зазначили в об’єднанні.


Свій заклик до продовження санкцій українці Угорщини адресували також керівництву інших країн-членів Євросоюзу. У Держсамоврядуванні українців Угорщини наголосили, що обмежувальні заходи мають тривати до повного виконання Мінських домовленостей.

"Для європейського співтовариства не може бути прийнятним відновлення відносин із Росією без того, щоб вона виконала взяті на себе зобов’язання і припинила збройну агресію проти України, відновивши її територіальну цілісність", - повідомляється у відкритому листі.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто заявив, що продовження санкцій Євросоюзу проти Росії є неправильним і антидемократичним.