ua en ru

Президент України затвердив Річну національну програму співробітництва Україна - НАТО на 2011 рік

З метою реалізації положень закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", зокрема в частині продовження конструктивного партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору з усіх питань, а також виконання рішень, прийнятих під час засідань Комісії Україна - НАТО 4 квітня 2008 р. у м.Бухарест та 3 грудня 2008 р. у м.Брюссель Віктор Янукович затвердив Річну національну програму співробітництва Україна - НАТО на 2011 рік, передає прес-служба глави держави.

Серед завдань програми визначені проведення демократичних реформ й удосконалення законодавства України, зокрема прийняття законів про вибори, про державну службу, про громадські організації, про адвокатуру, а також розробка Національної стратегії щодо запобігання та протидії корупції у 2011 - 2014 рр.
В програму включені питання енергетичної безпеки, реформи державного управління та системи кримінальної юстиції, співробітництва з ЄС та міжнародними організаціями, боротьби з тероризмом. Окремий розділ програми присвячений оборонним та військовим питанням.
Указом Президента Кабінету міністрів доручено розробити та затвердити у місячний строк план заходів із виконання у 2011 році річної національної програми.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.