ua en ru

Президент Туреччини: наша країна готова до будь-якого розвитку подій у Сирії

Президент Туреччини: наша країна готова до будь-якого розвитку подій у Сирії Фото: президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

Реджеп Тайіп Ердоган також висловив жаль про те, що Туреччина в 2003 році не приєдналася до коаліції США в Іраку

Збройні сили Туреччини готові до будь-якого розвитку подій в Сирії. Про це заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган, передає агентство Bloomberg.

Відповідну заяву Ердоган зробив у відповідь на питання журналістів про те, чи впорається Туреччина, якщо події в Сирії почнуть розвиватися за несподіваним сценарієм.

"Такі речі не обговорюють. При необхідності роблять те, що потрібно. Зараз наші сили безпеки готові до всіх можливих [сценаріїв, - Ред.]", - заявив Реджеп Тайіп Ердоган.

Він також висловив жаль про те, що Туреччина в 2003 році не приєдналася до коаліції США в Іраку. "Ми не хочемо зробити в Сирії ту ж помилку, що і в Іраку", - сказав Ердоган, нагадавши про те, як парламент Туреччини в 2003 році відхилив прохання США використовувати територію Туреччини для вторгнення в Ірак. "Важливо бачити перспективу. В якійсь мірі це [те, що відбувається в Лондоні, - Ред.] має змінитися", - заявив Ердоган.

На цьому тижні про готовність взяти участь в наземній операції проти бойовиків "Ісламської держави" у Сирії вже заявили Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати. Але в обох країнах запевнили, що підуть на це тільки в разі підтримки очолюваної США коаліції, яка діє на території Сирії.

Нагадаємо, що раніше Ердоган закликав США зробити вибір між Туреччиною і курдами.