ua en ru

Президент Туркменістану: Країна зацікавлена ​​у співпраці з Україною в сфері енергетики, нафтохімії та машинобудування

Туркменістан зацікавлений у співпраці з Україною в сфері енергетики, нафтохімії та машинобудування. Про це в ході зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем заявив Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухаммедов, передає кореспондент РБК-України.

"Ми затвердили новий склад міжурядової комісії з економічного і культурного співробітництва. Ми маємо намір співпрацювати. Туркменістан має дуже хороший економічний потенціал і в цьому напрямку дуже багато програм як середньострокових, так і довгострокових. Основна діяльність - питання промислового виробництва, індустрія, останні досягнення науки. В цьому плані ми хотіли здійснювати діяльність у паливно-енергетичній сфері, а також в галузі нафтохімії, машинобудування, транспорті, комунікаціях, будівництві, сільському господарстві, нових технологіях та сучасному обладнанні", - заявив Бердимухаммедов.

Також держави приділять увагу культурно-гуманітарній сфері.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович сьогодні заявив, що Україна готова запропонувати Туркменістану обладнання та труби для облаштування Каспійсько-Чорноморського газопроводу.