ua en ru

Президент США і спікер Палати представників обіграли в гольф віце-президента і губернатора штату Огайо

Вище керівництво США зіграло партію в гольф. Президент Барак Обама і його політичний опонент, спікер Палати представників, республіканець Джон Бейнер, виграли партію у віце-президента Джо Байдена і губернатора штату Огайо Джо Кайсіка. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Партія пройшла на авіабазі Ендрюс в штаті Меріленд. Обама з Бейнером перемогли в матчі, закінчивши його на 18-ій лунці. Як приз за перемогу вони отримали по 2 дол. кожен.

Ідею провести партію в гольф і в неформальній обстановці обговорити найбільш гострі питання, по яких існують розбіжності між Білим Домом і конгресменами, висловив Президент Обама. Бейнер прийняв його запрошення. Незрозуміло, проте, чи вдалося партнерам по суботній партії зблизити свої позиції.

"Це добре. Це добре для бізнесу. Це добре для країни. Це може підвести трохи ближче до певного компромісу, який необхідний нам, щоб зробити те, чого від нас чекають американці. І якщо для цього потрібно кілька годин пограти в гольф, то, я думаю, це того варто", - сказав прес-секретар Білого дому Джей Карні.

У Конгресі зараз йде обговорення бюджету на майбутній рік, республіканці вимагають значного скорочення витрат. Крім того, більша частина членів Палати представників незадоволена тим, що США беруть участь у військовій операції в Лівії без формального схвалення Конгресу.