ua en ru

Президент Словаччини 11-12 грудня відвідає Україну з офіційним візитом

Президент Словацької Республіки Іван Гашпарович 11-12 грудня 2013 р. відвідає Україну з офіційним візитом. Про це стало відомо під час зустрічі голови українського зовнішньополітичного відомства Леоніда Кожари з Гашпаровичем у Словакії, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України (МЗС).

Сторони обговорили першочергові питання українсько-словацького співробітництва, зокрема, погодили графік двосторонніх контактів на найвищому політичному рівні. У цьому контексті було зазначено, що офіційний візит глави словацької держави в Україну матиме особливе значення для розвитку відносин між Україною та Словаччиною.

У свою чергу, Гашпарович високо оцінив прогрес України на шляху до укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС, наголосивши на підтримці Словаччиною її підписання у рамках Вільнюського саміту "Східного партнерства".

Крім того, раніше сьогодні Кожара передав прем'єр-міністру Словаччини запрошення від імені голови українського уряду Миколи Азарову відвідати Україну восени 2013 р.