ua en ru

Президент РФ доручив уряду до 1 серпня 2011 р. скоректувати графік приватизації великих держкомпаній

Президент РФ Дмитро Медведєв доручив уряду РФ до 1 серпня 2011 р. скоректувати графік приватизації державних пакетів акцій великих компаній. Про це він оголосив на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), повідомляє РБК.
За його словами, держава в ряді випадків може відмовитися не тільки від контрольних, але й від блокпакетів в компаніях. Глава держави нагадав, що уряд подав пропозиції щодо графіку приватизації великих компаній. "Реалізація цих планів, безумовно, необхідна, але ці плани занадто скромні", - сказав Медведєв. "Державі не потрібні такі великі обсяги власності", - сказав президент РФ. Він додав, що вважає обґрунтованим відмову від контролю в ряді випадків, однак більш обережний підхід буде потрібен відносно "інфраструктурних монополій та підприємств, які необхідні для забезпечення військової безпеки держави".
"Я впевнений, що ми зможемо провести приватизацію за прозорими сучасними правилами, з тим щоб залучити ефективних приватних інвесторів і зібрати значні кошти для російського бюджету", - підкреслив Медведєв.
Нагадаємо, Медведєв 4 квітня ц.р. доручив уряду РФ затвердити графік приватизації великих пакетів акцій на 2011-2013 рр., що перебувають у федеральній власності. Протягом цих років держава планує продати частки в приблизно 1,5 тис. акціонерних товариств з 2 тис. 950, якими воно володіє.
17 листопада 2010 р. уряд РФ схвалив прогнозний план приватизації федерального майна на 2011-2013 рр. За прогнозом Міністерства економічного розвитку РФ, дохід від продажу федерального майна в 2011-2013 рр. може скласти з урахуванням ринкової кон'юнктури близько 1 трлн руб. (35 млрд 509 млн дол.).