ua en ru

Президент Португалії підтримує вступ України в НАТО

Президент Португалії підтримує вступ України в НАТО Фото: Марсело Ребелу ді Соза і Петро Порошенко (twitter.com/STsegolko)

Ребелу ді Соза заявив, що Україна стратегічно важлива для Португалії

Президент Португалії Марсело Ребелу ді Соза підтримує вступ України в Північноатлантичний альянс (НАТО). Про це він заявив в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенко, написав прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко Twitter.

"Португалія підтримує Україну в НАТО і ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Марсело Ребелу ді Соза зазначив, що Україна стратегічно важлива для Португалії.

Українці дуже розумні, багато працюють і часто говорять португальською ліпше, ніж португальці. - Так про нашу громаду в висловився Президент Марселу Реберу ді Соза. Українці в Португалії третя меншина після бразильців і кабовердинців (за різними даними, від 50 до 100 тисяч) і найбільша непортугаломовна громада.

Опубліковано Святославом Цеголком 18 грудня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 18 грудня, в столиці Португалії розпочалася зустріч президентів України та Португалії.

"Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко прибули в палац "Белейн", де їх зустрів президент Португалії Марсело Ребелу ді Соза", - йдеться в повідомленні адміністрації Порошенко.

Відбулася офіційна церемонія зустрічі прозвучали гімни обох країн. Президенти оглянули стрій воїнів Почесної варти. Після цього розпочалася зустріч глав держав у вузькому колі, також заплановані переговори у розширеному складі.