ua en ru

Президент Польщі заявив про підтримку будівництва газового інтерконектора в Україну

Президент Польщі заявив про підтримку будівництва газового інтерконектора в Україну Фото: Анджей Дуда (flickr.com/poroshenkopetro)

Польща підтримує будівництво газового інтерконектора

Президент Республіки Польща Анджей Дуда заявив про підтримку будівництва газового інтерконектора в Україну. Про це за підсумками зустрічі Дуди та президента України Петра Порошенка повідомляє прес-секретар глави України Святослав Цеголко в Twitter.

"Польща підтримує будівництво газового інтерконектора в Україну", - заявив президент Польщі.

Зазначимо, український ПАТ "Укртрансгаз" і польська Gaz-System S. A. підписали угоду про правила взаємодії для з'єднання транспортних систем обох країн через майбутній інтерконнектор Польща-Україна в грудні 2016 року.

Так, угода передбачає співробітництво обох операторів газотранспортних систем у сфері проектувальних та будівельних робіт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву радника міністра енергетики України Максима Білявського, що норвезький газ почне надходити в Україну з 2022 року.

"Прямий потік норвезького газу в Україну - тепер реальність, з 2022 року. Нам залишилося побудувати інтерконнектор між Україною і Польщею: восени має розпочатися закупівля труб", - написав Білявський.