ua en ru

Президент Польщі Коморовський бачить в Україні тенденцію до пришвидшення виконання критеріїв для підписання УА з ЄС

Президент Польщі Браніслав Коморовський бачить в Україні тенденцію до пришвидшення виконання критеріїв для підписання угоди про асоціації з ЄС у Вільнюсі восени 2013 р., передає Польське радіо.

У розмові з журналістами Президент Польщі сказав, що видно, що в Україні існує тенденція до пришвидшення роботи над правилами, які можуть бути умовою згоди на це Брюсселя. "Я бачу величезний прогрес в Україні у галузі виконання зобов'язань, які Україна взяла на себе. Не тільки у вигляді узгодження та парафування Угод про асоціацію, які є складними, та корисними для Європи та європейської економіки. Але також бачу прогрес під оглядом виконання умов, необхідних, щоб підписати документ", - сказав Броніслав Коморовський.

Від 1-го липня 2013 р. роботою Європейського Союзу керує Литва. Польський президент відзначив, що це - країна, яка сприяє цьому, щоб листопадовий саміт у Вільнюсі закінчився успіхом, зокрема, підписанням угоди про асоціацію з Україною. За його словами: "У нас є спільні інтереси, працюймо, до листопада чимало часу".

З Президентом України Віктором Януковичем Броніслав Коморовський розмовлятиме у середу, 3 липня, у місті Вісла на півдні Польщі, на саміті Вишеградської Групи.