ua en ru

Президент Молдавії високо оцінив існуючий рівень двосторонніх відносин з Україною

Президент Молдавії Микола Тімофті високо оцінив існуючий рівень двосторонніх відносин з Україною, досягнутий за останні роки, зокрема, завдяки тісним особистим контактам з Президентом України Віктором Януковичем, а також між керівниками урядів двох країн. Про це він заявив під час зустрічі під час зустрічі з міністром закордонних справ України, чинним головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Леонід Кожара, повідомляє прес-служба МЗС України.

Тімофті привітав Кожару з початком головування в ОБСЄ, висловивши переконання, що завдяки накопиченому унікальному досвіду офіційний Київ без сумніву зможе сприяти успішному просуванню процесу Придністровського врегулювання.

У свою чергу Кожара підкреслив, що придністровське врегулювання визначено одним з ключових пріоритетів українського головування в ОБСЄ. Кожара також зазначив налаштованості України підтримувати високу динаміку переговорного процесу у форматі "5 +2". Йдеться про забезпечення його стійкого порядку денного, а також сприяння зусиллям сторін щодо вирішення існуючих проблемних питань.

Читайте також: Молдова готова підтримувати діалог з Україною з двостороннього порядку денного в рамках євроінтеграційних процесів