ua en ru

Президент Литви Даля Грібаускайте відвідає Казахстан з офіційним візитом

Литовський Президент Даля Грібаускайте відправилася з офіційним візитом до Казахстану, де має намір обговорити важливі кроки для розвитку економічних зв'язків з цією країною.
"Казахстан є важливим партнером Литви в Середній Азії і країною нових економічних можливостей для наших бізнесменів. Це держава, яка швидко розвивається, зацікавлена впроваджувати нові технології і розвивати інноваційний бізнес", - передає прес-служба адміністрації Президента Литви.
Окрім офіційних зустрічей з першими особами держави, Грібаускайте відкриє литовсько-казахський діловий форум і заснує двосторонню раду.
Особливе значення Президент Литви додає проекту транзитного контейнерного поїзда "Сонце", який повинен почати функціонувати з кінця цього року. Він дозволить серйозно збільшити завантаження порту Клайпеди.
В ході візиту передбачається підписання двосторонніх угод про реадмісію, а також про співпрацю в області культури і науки, у сфері сільського господарства.
Президент також має намір відвідати територію колишнього Акмолінського табору дружин зрадників батьківщини, де закладе пам'ятну плиту. У цьому таборі знаходилося чимало ув'язнених з Литви.