ua en ru

Президент Ірану оскаржить рішення про недопуск до участі в президентських виборах свого протеже

Чинний Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що оскаржуватиме рішення про недопуск до участі в президентських виборах свого протеже Есфандіара Рахіма Машаеї, передає Reuters. Він заявив, що обговорить ситуацію, яка створилася з верховним керівником Ірану аятолою Алі Хосейні Хаменеї.

"На мій погляд, проблем з верховним керівником не виникне. Сподіваюся, що проблема буде врегульована", - пояснив Ахмадінежад.

Раніше наглядова рада Ірану опублікувала список з восьми кандидатів, допущених до участі в президентських виборах в країні, до якого не увійшли екс-президент країни Алі Акбар Хашемі Рафсанджані та протеже чинного президента Есфандіар Рахім Машаеї. Участь у передвиборній гонці візьмуть вісім кандидатів, у тому числі головний парламентер з ядерної програми Ірану Саїд Джалілі, мер Тегерана Мохаммед-Багер Галібаф, екс-міністр закордонних справ Алі Акбар Велайяті та реформатор Хассан Рохані.

За законодавством Ірану, перед тим, як кандидатура того чи іншого учасника буде внесена до виборчого списку, її має затвердити Рада вартових Конституції Ірану.

Нагадаємо, президентські вибори в Ірані відбудуться 14 червня 2013 р.

Читайте також: В Ірані екс-Президент країни Хашемі-Рафсанджані не був допущений до виборів