ua en ru

Президент Франції закликав Ізраїль зробити крок назустріч палестинцям

Президент Франції закликав Ізраїль зробити крок назустріч палестинцям Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Французький президент знову засудив визнання Вашингтоном Єрусалиму столицею Ізраїлю

Президент Франції Еммануель Макрон закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху повернути кризу на Близькому Сході у мирне русло. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що після двосторонніх переговорів у Парижі 10 грудня 2017 року французький лідер запропонував відновити довіру між ізраїльтянами та палестинцями - для цього, на думку Макрона, Ізраїлю варто зупинити розбудову суперечливих поселень на Палестинських територіях на Західному березі річки Йордан.

"Я закликав прем'єр-міністра проявити сміливість у діалозі з палестинцями, аби вийти з поточного глухого кута", - розповів Макрон.

Він також розкритикував напади на Ізраїль, які почалися після визнання президентом США Дональдом Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю та вже призвели до низки жертв. Французький президент також повторив, що засуджує цей крок Вашингтона. Він висловив сподівання, що США повернуться до ролі посередника у конфліктах на Близькому Сході та на відновлення переговорів щодо рішення "дві держави для двох народів".

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на мітингу правлячої "Партії справедливості і розвитку", різко розкритикував Ізраїль на тлі триваючих протестів палестинців. При цьому він обізвав Ізраїль "державою-терористом".