ua en ru

Президент Франції почав другий етап трудової реформи, яка викликала масові протести

Президент Франції почав другий етап трудової реформи, яка викликала масові протести Фото: Еммануель Макрон (flickr.com/finnishgovernment)

У Франції пройшли масові страйки проти незапланованого скорочення працівників бюджетної сфери

Президент Франції Еммануель Макрон в четвер, 12 жовтня, почав другий раунд трудової реформи, зустрівшись з керівниками бізнесу і членам профспілок для переговорів. Про це повідомляє The Local.

Повідомляється, що, насамперед переговори стосуються питання щодо перегляду допомоги по безробіттю. Макрон має намір внести значні зміни в існуючу систему щедрих виплат з безробіття у Франції.

Так, трансформація передбачає збільшення державного фінансування для навчальних програм, які допоможуть безробітним швидше працевлаштуватися.

Відзначається, що зміни в соціальному забезпеченні гостро сприймаються Францією, і Макрон сподівається уникнути ескалації вуличних протестів, що почалася на початку вересня на заклик профспілок.

Згідно з інформацією видання, переговори повинні завершитися формуванням пропозицій, які офіційно будуть представлені урядом Франції за кілька місяців.

Нагадаємо, раніше у Франції пройшли масові страйки проти незапланованого скорочення працівників бюджетної сфери.

Так, на мітинги вийшли понад 400 тисяч осіб. За оцінкою профспілок, в Парижі на страйк вийшли 45 тисяч осіб. Поліція повідомляє про 26 тисяч мітингувальників.