ua en ru

Президент Бразилії наказав залучити армію для придушення протестів

Президент Бразилії наказав залучити армію для придушення протестів Фото: у Бразилії збираються застосувати війська для розгону протестувальників

У результаті сутичок протестувальників з поліцією постраждали 49 осіб

Влада Бразилії вирішила залучити війська для боротьби із безпорядками, що виникли внаслідок протестів проти чинного президента Мішела Темера. Про це повідомив бразильський телеканал Globo.

У зверненні до бразильців міністр оборони країни Рауль Юнгманн заявив, що війська вирушають для охорони федеральних будівель, в тому числі президентського палацу.

Зазначається, що протягом дня в маніфестаціях проти чинного керівництва країни взяли участь близько 200 тис. осіб.

У столиці країни, місті Бразиліа, демонстранти влаштували безпорядки в районі урядового кварталу, вони підпалили будівлі міністерств сільського господарства, планування і культури.

Ще кілька міністерських будівель було пошкоджено: протестувальники розбивали в них вікна, виносили і спалювали документи.

Як повідомляє телеканал, у місті почалися сутички протестувальників з поліцією, під час яких був застосований сльозогінний газ і кийки, учасників акції довелося відтісняти з вулиці.

У результаті сутичок постраждали 49 осіб, з них семеро - поліцейські.

Ще сім людей були затримані правоохоронцями за носіння зброї, завдання шкоди державній власності і непокору поліції.

Нагадаємо, раніше мітинги з вимогою відставки президента Бразилії Мішела Темера пройшли в трьох містах країни.

Люди вийшли на вулиці після того, як 17 травня бразильські підприємці передали у Федеральний верховний суд країни запис, на якому Темер просить підкупити колишнього спікера нижньої палати парламенту Едуарду Кунью, ініціатора імпічменту екс-глави держави Ділми Руссефф.