ua en ru

Президент Бразилії уникнув суду у справі про корупцію

Президент Бразилії уникнув суду у справі про корупцію Фото: Мішель Темер

Депутати вирішили не передавати справу президента у Верховний суд

Президент Бразилії Мішел Темер уникнув суду у справі про корупцію, опозиція не набрала достатньо голосів у парламенті. Про це повідомляє DW.

"Темер уникнув судового процесу за обвинуваченням у корупції. Опозиції в парламенті країни не вдалося отримати достатньої підтримки, щоб відправити президента Бразилії до суду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на засіданні 2 серпня 2017 року опоненти глави не змогли набрати необхідну більшість голосів з двох третин парламентського складу (342 голоси) для передачі звинувачень у корупції Верховний суд Бразилії.

Так, Темеру загрожувало відсторонення від посади на 6 місяців і потенційний імпічмент. Однак, президент Бразилії раніше звинувачується в отриманні хабара в розмірі близько 150 тис. євро.

Стверджується, що президент довгий час отримував хабарі для Партії бразильського демократичного руху, до якої він належить, від підприємця Жосли Батісти, власника найбільшого в країні виробника м'яса JBS. Всі звинувачення на свою адресу заперечує Темер.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що президент особисто поговорив більш ніж зі 100 депутатами, пообіцявши їм кошти на загальну суму 6 млн доларів на впровадження їхніх проектів, у разі їхньої підтримки з приводу судового позову.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва став обвинуваченим по шостій справі про корупцію.