ua en ru

Президент Болгарії заявив про намір фінансувати українські підприємства

Президент Болгарії заявив про намір фінансувати українські підприємства Фото: Президент Болгарії Росен Плевнелієв

В Україні представлено понад 200 болгарських компаній

У Болгарії хочуть фінансувати малі і середні підприємства України. Про це сьогодні в Києві в ході зустрічі з представниками українського бізнесу, заявив президент Республіки Болгарії Росен Плевнелієв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Болгарія має свої амбіції у вашому регіоні - це полегшення умов торгівлі, а також транспортні зв'язки між Болгарією та Україною і транспортний зв'язок між Румунією, Болгарією та Україною. Таким чином, разом ми зможемо досягти більшого. Ми хочемо фінансувати малі та середні підприємства, ми можемо дати можливість вашим студентам вчитися в наших центрах і ми можемо дати вам можливість працювати разом для того, щоб ми стали більш конкурентоспроможними", - заявив Плевнелієв.

У теж час, представники Торгово-промислової палати України відзначили, що привабливими для бізнесу в Болгарії є низьке оподаткування, спрощення реєстрації компаній і звітність.

"Болгарія є одним з провідних економічних партнерів України на Балканах. Для наших підприємців важливим є досвід вдалої адаптації болгарського бізнесу до євростандартів. Ми дивимося на Болгарію як на своєрідне "вікно" для виходу нашого бізнесу на європейський ринок", - зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Відзначимо, в Україні представлено понад 200 болгарських компаній.

Нагадаємо, Порошенко доручив голові МІУ вивчити можливість авіасполучення з Софією.