ua en ru

Президент Вірменії закликав силовиків вжити "жорстких заходів" проти порушення кордонів країни

Президент Вірменії закликав силовиків вжити "жорстких заходів" проти порушення кордонів країни Фото: президент Вірменії Амрен Саркісян (flickr.com worldeconomicforum)

Президент Вірменії Армен Саркісян закликав Міноборони, Генштаб, Службу Національної безпеки (СНБ) вжити "жорстких заходів" проти порушив кордон країни Азербайджану. Він також наголосив на важливості використання "дипломатичного арсеналу" для вирішення цього конфлікту.

Про це заяві президента Вірменії повідомила прес-служба Глави держави.

"Закликаю Міністерство оборони Вірменії, Генеральний штаб Збройних сил, СНБ докласти максимум зусиль в рамках своїх функцій і вжити найжорсткіших заходів проти посягань, що загрожують територіальній цілісності Вірменії, і порушення її кордонів", - наголошується в заяві.

Саркісян також підкреслив, що Збройні сили Азербайджану порушили кордон Вірменії і вже кілька днів незаконно перебувають на території країни. При цьому він додав, що в нинішній ситуації особливо важливе значення застосування "дипломатичного Арсеналу на всю його силу". "Відновлення міжнародного авторитету Вірменії, поглиблення співпраці з міжнародними партнерами і союзницьких відносин є необхідністю", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше Міноборони Вірменії заявило про готовність застосувати силу, якщо військові Азербайджану не покинуть територію країни в розумні терміни і без попередніх умов. У відомстві також зазначили, що переговори тривають і висловили прихильність до мирного вирішення конфлікту.