ua en ru

Претензії РФ до української молочної продукції є обґрунтованими, - Присяжнюк

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає, що претензії Російської Федерації по відношенню до українських підприємств, які виробляють молочну продукцію, яка продається в РФ, є обґрунтованими, однак проводяться заходи щодо ліквідації порушень. Про це Присяжнюк заявив в ході сьогоднішнього візиту на Житній ринок столиці, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідаючи на питання журналістів, наскільки обґрунтованими є претензії РФ до української молочної продукції, міністр підкреслив: "Я впевнений, що всі претензії, які є, вони обґрунтовані, тому що вони чітко виписані. Вимоги та зауваження виписані. Сьогодні ці підприємства проводять профілактичні роботи для того, щоб ліквідувати ці зауваження і наступний приїзд інспекції, я впевнений, дасть свої позитивні результати".

Він також зазначив, що ті українські підприємства, які хочуть експортувати свою продукцію в інші країни, і, зокрема, в РФ, повинні стандартизуватися до вимог країни, в яку експортується продукція.

"Звичайно, технологія, стандарти і вимоги кожної країни відрізняються і для нас. Особливо для наших молокопереробних підприємств і м'ясопереробних підприємств. Якщо вони хочуть бути на зовнішніх ринках, вони обов'язково повинні стандартизуватися до тих норм і вимог тієї країни, в яку вони експортують... Я вам скажу, що дозволи і заборони на ввезення тих або інших продуктів у всьому світі відбувається постійно, щодня. ...Ми також часто забороняємо ввезення тих або інших продуктів - овочів чи фруктів з тієї чи іншої країни", - пояснив Присяжнюк.

Зазначимо, Россільгоспнагляд з 4 жовтня ввів тимчасові обмеження на ввезення продовольчих товарів низки українських підприємств.