ua en ru

Прем'єр-міністр Великої Британії публічно образив 65-річну мешканку Манчестера.

Лідер Лейбористської партії, прем'єр-міністр Великої Британії Гордон Браун за тиждень до загальних виборів публічно образив 65-річну мешканку передмістя Манчестера Рочдейл, пише РБК daily.

Прем'єр відвідав Манчестер для зустрічі з виборцями, де в прямому ефірі відповідав на їхні питання. Після закінчення зустрічі до Г.Брауна підійшла Джілліан Даффі, щоб поспілкуватися з ним особисто. Прем'єр-міністр дуже ввічливо відповів на її питання про проблеми освіти, імміграцію і розміри пенсії. Попрощавшись з нею, він сів в свій автомобіль, де, звертаючись до своїх помічників, назвав жінку вузьколобою зацикленою фанатичкою. Через включений радіомікрофон на піджаці Г.Брауна його слова одразу потрапили в прямий ефір.

Про свою невибачну помилку політик дізнався тільки коли прибув на місцеву радіостанцію, де повинен був зустрітися зі своїми виборцями. Разом з ведучими він прослухав запис своїх власних слів. Г.Браун не чекав такого повороту подій і, зрозумівши, що скандал зам'яти не вийде, тут же вибачився перед ображеною жінкою. Пізніше було написано офіційного листа, зверненого до виборців, де Г.Браун ще не раз розкаявся у своїх словах. Проте прес-службі прем'єра здалося цього недостатньо: вони наполягли на скасуванні всіх державних справ на залишок дня і відправили Г.Брауна назад до Манчестера, щоб він особисто вибачився перед Дж.Даффі.