ua en ru

Прем'єр-міністр Таїланду почав прямі переговори з лідерами протестуючих.

Прем'єр-міністр Таїланду Абхісіт Ветчачива почав прямі переговори з лідерами протестуючих з метою розрядити напружену обстановку в країні. Крім того, тайський прем'єр також задовольнив вимоги демонстрантів проводити сьогоднішні переговори в прямому ефірі по національному телебаченню, передає Associated Press.

Нагадаємо, декількома годинами раніше влада Таїланду погодилася провести переговори з лідерами протестуючих. За словами представників А.Ветчачиви, даний крок був викликаний прагненням уряду країни "відновити мир в регіоні, а також звести до мінімуму можливості прояву насильства".

При цьому остання заява уряду різко суперечила змісту телезвернення самого А.Ветчачиви, що відбулося раніше. У ньому прем'єр-міністр відмовився виконувати які-небудь вимоги протестуючих, у тому числі і прямі переговори з А.Ветчачивой.

Нагадаємо, зараз в Таїланді проходять багатотисячні акції протесту прихильників колишнього прем'єр-міністра країни, у зв'язку з чим до 30 березня в країні введений особливий режим. Для забезпечення безпеки до Бангкока стягнуті більше 50 тис. поліцейських. Минулого тижня близько 80 тис. протестуючих вийшли на вулиці Бангкока, щоб виразити підтримку колишньому прем'єр-міністрові Таїланду Таксину Чинавату, який був усунений від влади в 2006 р. в результаті військового перевороту.