ua en ru

Прем'єр Південної Кореї під час візиту в Україну зацікавився проектом із запуску супутників "Повітряний старт"

Прем'єр-міністр Південної Кореї Кім Хван Сік під час візиту в Україну зацікавився проектом "Повітряний старт" із запуску супутників з використанням літаків Ан-124-100 і Ан-225 як перших ступенів ракет-носіїв. Про це повідомляє прес-служба українського держпідприємства "Антонов" за підсумками відвідування компанії прем'єром 30 вересня 2011 р.
"Особливий інтерес прем'єр-міністр Республіки Корея виявив до можливості запуску космічних апаратів з використанням літаків-носіїв Ан-124-100"Руслан" і Ан-225 "Мрія", - говориться в повідомленні. "Використання цих літаків як перших ступенів повітряних систем дозволяє значно знизити вартість виведення комерційних вантажів на навколоземні орбіти. Це особливо важливо для розвитку космічної галузі промисловості в Республіці Корея", - відзначає прес-служба.
Південнокорейський прем'єр ознайомився з ходом програм "Антонова" і оглянув регіональний реактивний літак нового покоління Ан-148, відвідав зал стендових випробувань. Він випробував новий комплексний тренажер рівня D для Ан-148, що дозволяє льотчикові відпрацьовувати різні польотні ситуації, включаючи всі можливі відмови.
Серед можливих напрямів співпраці сторони відзначили можливість експлуатації літаків сімейства Ан-148 і Ан-158 на регіональних маршрутах авіакомпаній Республіки Корея. Крім того, продовжуватиметься виконання перевезень надважких і великогабаритних вантажів на літаках "Авіаліній Антонова". Вони доставили в Республіку Корея і з неї більше 4 тис. т різних вантажів, у тому числі вертольотів, електрогенераторів, іншого обладнання. За замовленням компанії з Республіки Корея найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" перевіз із Франкфурта (Німеччина) в Єреван (Вірменія) найважчий в історії авіації моновантаж - генератор загальною вагою 187,6 т. Це перевезення було включено до Книги рекордів Гіннеса.