ua en ru

Прем'єр Туреччини: ми не сприймаємо слова Путіна серйозно

Прем'єр Туреччини: ми не сприймаємо слова Путіна серйозно Фото: Ахмет Давутоглу

Туреччина прокоментувала слова Путіна про зацікавленість третьої сторони в конфлікті з Росією

Туреччина не сприймає серйозно останній коментар президента Росії Володимира Путіна щодо збитого СУ-24. Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу в інтерв'ю виданню Hurriyet.

Нагадаємо, Володимир Путін заявив про існування третьої сторони, зацікавленої в конфлікті Росії і Туреччини: "Є третя країна, ми цього не знаємо... Але якщо хто-то в турецькому керівництві вирішив лизнути американське керівництво в одне місце... Не знаю, чи їм це американцям... В будь-якому випадку, вони поставили в незручне становище".

За словами Давутоглу, якщо ставитися до таких заяв серйозно, то їх можна сприйняти як образу. Тому, вважає прем'єр, має сенс відреагувати на них з посмішкою.

Прем'єр також назвав заяви Путіна щодо причетності родини президента Реджепа Ердогана до корупційних схем "радянською пропагандою". За словами Давутоглу, подібні заяви пов'язані з тим, що Путін працював у КДБ в еру радянської пропаганди.

Нагадаємо, офіційний представник Білого дому Джош Ернест назвав "нонсенсом" припущення президента РФ Володимира Путіна про те, що Анкара могла збити російський військовий літак Су-24 на догоду Вашингтону.