ua en ru

Прем'єр Словаччини погрожує відставкою у разі відсутності компромісу в питанні розширення повноважень EFSF

Прем'єр-міністр Словаччини Івета Радічова погрожує піти у відставку у разі відсутності компромісу з питання розширення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), передає Reuters з посиланням на джерела в уряді країни. Ці заяви були зроблені Радичовою напередодні обговорення питання про розширення повноважень EFSF з партнерами по коаліції.
Раніше в правлячій коаліції Словаччини стався розкол: частина партнерів Радічової по коаліції, а саме представники ліберальної партії "Свобода і солідарність" повідомили, що будуть голосувати "проти" розширення повноважень ESFS, що змусить прем'єр-міністра країни розраховувати на голоси опозиції. На сьогодні в парламенті Словаччини знову було заплановано обговорення питання розширення повноважень EFSF в рамках плану, узгодженого європейськими лідерами в липні.
Нагадаємо, 21 липня 2011 року лідери країн єврозони домовилися дати EFSF право надавати попереджувальні кредитні лінії і викуповувати державні облігації. Ці заходи повинні бути схвалені парламентами всіх держав єврозони. Зазначимо, що 15 країн єврозони вже схвалили законопроект, який чекає ратифікації парламентами Словаччини та Мальти.