ua en ru

Прем'єр Нідерландів Рютте закликав мігрантів поводитися пристойно або їхати геть

Прем'єр Нідерландів Рютте закликав мігрантів поводитися пристойно або їхати геть Фото: Марк Рютте

Йдеться про захист "цінностей країни" від мігрантів, які відмовляються інтегруватися

Голова уряду Нідерландів Марк Рютте за півтора місяці до парламентських виборів заявив про необхідність "активно захищати цінності країни" від мігрантів, які відмовляються інтегруватися або поводяться антисоціально, передає Deutsche Welle.

"Або поводьте себе пристойно, або їдьте", - підкреслив прем'єр-міністр у своєму зверненні, опублікованому в понеділок, 23 грудня.

Рютте також згадав про те, що деякі мігранти "утискають геїв і ображають жінок в коротких спідницях". Разом з тим він зазначив, що його заява стосується далеко не всіх, що не варто стригти всіх під одну гребінку і висилати цілі групи людей з країни.

На думку оглядачів мета цього виступу прем'єра - зміцнити позиції перед виборами і отримати голоси прихильників правої Партії свободи Герта Вілдерса. Відзначається, що в своєму Twitter Вілдерс звинуватив Рютте в лицемірстві, заявивши, що спочатку голова уряду проводив політику відкритих дверей, а тепер намагається підняти рейтинг випадами на адресу мігрантів.

Нагадаємо, в міжнародній правозахисній організації Amnesty International вважають, що в європейських країнах приймають антитерористичні закони, які дискримінують мусульман і біженців, а також сприяють поширенню страху і відчуження.