ua en ru

Прем'єр Нідерландів просить більше часу на рішення щодо УА України з Євросоюзом

Прем'єр Нідерландів просить більше часу на рішення щодо УА України з Євросоюзом Фото: Марк Рютте

Рютте має намір домогтися від ЄС гарантій, що Україна не стане членом ЄС та не отримає привілеїв

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте попросив у парламенту додатковий час, щоб визначитися з рішенням щодо Угоди про асоціацію України з Європейським союзом. Відповідний запис він зробив у своєму Facebook.

"Уряду належить період подальших переговорів у Брюсселі по юридично обов'язковому рішенню через референдум по Україні в Нідерландах. Це рішення вимагає більше часу, ніж розраховує багато хто в Нідерландах", - зазначив Рютте.

На його думку, рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію необхідно відкласти до середини грудня, коли відбудеться черговий саміт Євросоюзу. Він також зазначив, що має намір домогтися від ЄС документа, який би заперечував перспективу її членства і не надавав би Україні гарантії безпеки, фінансову допомогу, а також привілеїв на європейському ринку праці. Рютте вважає, що такий документ буде відповідати стурбованості нідерландських виборців, які висловилися проти асоціації.

Він також додав, що в разі досягнення згоди, парламент Нідерландів повинен ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною, не дивлячись на результати референдуму.

Het kabinet gaat komende periode verder onderhandelen in Brussel om een juridisch-bindende oplossing te vinden die recht...

Опубліковано Minister-president 31 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Нідерландів може запропонувати парламенту відмовитися від УА України з ЄС.