ua en ru

Прем'єр Молдавії: Переговори про входження в ЄЄПП завершаться до кінця 2011 р

Молдавія і Європейський союз до кінця 2011 р. завершать переговори по угоді про приєднання республіки до Єдиного європейського повітряного простору (ЄЄПП). Як повідомили РБК в молдовському уряді, таку заяву зробив прем'єр-міністр Молдавії Володимир Філат, відзначивши, що це передбачають положення декларації, прийнятої за підсумками саміту "Східного партнерства", який відбувся у Варшаві 29-30 вересня ц.р.

Філат зазначив, що 3 жовтня ц.р. у Брюсселі стартував другий раунд переговорів між Молдавією і Євросоюзом щодо питання приєднання республіки до ЄЄПП, а до кінця року відбудеться третій раунд.

Уряд Молдавії і Європейська комісія почали переговори про підписання угоди про приєднання республіки до ЄЄПП 27 липня 2011 р. Планується, що підписання цього документа приведе до зниження цін на авіаквитки в республіці, диверсифікації маршрутів авіапольотів, зростання припливу закордонних туристів і підвищення доходів до держбюджету. Крім того, це відкриє нові можливості для розвитку аеропортів в Кишиневі, Бельцах, Маркулештах і Кагулі, дозволить підвищити конкуренцію в області молдавської авіації, поліпшити менеджмент повітряних перевезень, запровадити європейські стандарти в області авіатранспорту і підвищити безпеку перевезень.

Керівники Генерального управління мобільності і транспорту Європейської комісії підкреслили раніше, що Молдавія є "чітким кандидатом на приєднання до ЄЄПП. Вони звернули увагу на те, що це вимагає зусиль і реформ, але підкреслили готовність ЄС надати Молдавії необхідну допомогу.