ua en ru

Прем'єр-міністр Великобританії перервав свою відпустку і сьогодні проведе засідання надзвичайного комітету Cobra

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон перервав свою відпустку і повертається в Лондон у зв'язку з безладами, які тривають там, передає BBC. У вівторок Кемерон проведе засідання надзвичайного комітету Cobra.

Напередодні увечері міська влада Лондона і поліція закликали жителів районів, де продовжуються безлади, не виходити без потреби на вулицю і не пускати туди дітей.

Нагадаємо, в Лондоні вже третій день продовжуються безлади. Вчора зіткнення між поліцією і молоддю посилилися. Кількість заарештованих вже досягла 215 людей, на 27 з них накладено адміністративне стягнення. За останніми даними, в результаті заворушень 35 офіцерів поліції отримали поранення.

Причиною заворушень у Лондоні, які охопили 6 серпня лондонські околиці, стало вбивство поліцейським 29-літнього темношкірого британця Марка Дуггана, яке відбулося 4 серпня 2011 р. Правоохоронці спробували провести огляд автомобіля, де перебував Дугган, однак підозрюваний у зв'язках з бандитськими угрупуваннями відкрив вогонь і був застрелений. Декілька сотень чоловік прийшли до поліцейської дільниці на головній вулиці в Тоттенхемі з вимогами "відновлення справедливості". Незабаром заворушення поширилися на Енфілд, а 7 серпня нові зіткнення пройшли в Брікстоні.