ua en ru

Прем'єр-міністр Таїланду: Найбільш руйнівна за десятиліття повінь вже забрала життя 252 чоловік

Прем'єр-міністр Таїланду Йінглак Чіннават назвала повінь, що обрушилася на північ країни, найбільш руйнівною у десятиріччі. Крім цього, вона озвучила дані, згідно з якими розгул стихії забрав 252 життя і залишив без притулку понад 2,5 млн людей, передає "Сіньхуа".

Ситуація з повінню ускладнюється ще й тим, що, незважаючи на вжиті заходи, йде зростання числа інфекційних захворювань. Понад 500 тис. громадян країни 28 найбільш постраждалих провінціях мають серйозні проблеми через брак продовольства і чистої питної води.

У зверненні до народу Чіннават попередила жителів столиці - м.Бангкока про можливе підтоплення міста.

"Нам необхідно вжити заходів зі скидання рівня води в річці Чаупхрая, інакше весь столичний округ опиниться під загрозою", - заявила прем'єр.

У зверненні Чіннават також розповіла про те, що на боротьбу зі стихією кинуті всі сили, включаючи армійські підрозділи. Через обставини, що склалися Таїланд оголосив про готовність прийняти будь-яку гуманітарну допомогу.

Останнім часом через територію Таїланду пройшли кілька серйозних тайфунів. Це призвело до щедрого випадання опадів в основному на півночі країни у верхів'ях великих річок.