ua en ru

Прем'єр-міністр Сирії: Уряд протягом декількох тижнів розробить план всебічних реформ

Прем'єр-міністр Сирії Адель Сафар 30 квітня оголосив, що на вимогу громадян країни уряд за найближчі кілька тижнів розробить план всебічних реформ. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на сирійське інформаційне агентство САНА.

А.Сафар підкреслив, що вищевказаний план включає в себе реформування політичної, економічної та законодавчої систем, системи забезпечення безпеки, соціальної політики, адміністративної сфери та урядової роботи.

За словами А.Сафара, за розробку плану реформ будуть відповідати три комітети у складі адміністративних, технічних і юридичних фахівців. У його обговоренні також візьмуть участь галузеві профспілки, народні організації, різні політичні партії і представники всіх кіл громадськості.

Компетентні комітети вивчать сфери реформ, запропонують механізм їх проведення та необхідні заходи, внесуть корективи у відповідні законопроекти, закони та декрети і представлять їх на обговорення в кабінет міністрів.

Після великомасштабних демонстрацій, що почалися 18 березня, сирійський уряд вжив ряд заходів зі сприяння реформам, поліпшення життя народу, а також оприлюднив законопроект про скасування дії режиму надзвичайного стану з метою стабілізації ситуації в країні.