ua en ru

Прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що його країна готова самостійно захищати себе від загрози з боку Ірану

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вважає, що не варто довіряти новому Президенту Ірану Хасана Рухани, передає Reuters.

Нетаньяху назвав Рухани "вовком в овечій шкурі" і "відданим слугою режиму" Ірану, маючи на увазі, що його обрання на посаду президента не принесе країні кардинальних змін, і Іран продовжить дотримуватися колишньої лінії в питанні ядерної програми. За словами прем'єр-міністра, лише жорсткі санкції і ймовірна військова загроза є єдиним способом утримати Іран від створення ядерної зброї. Однак якщо міжнародне співтовариство не прийме відповідні заходи, Ізраїль готовий самостійно захищати себе від загрози з боку Ірану.

Нетаньяху 29 вересня 2013 р. вилетів в Нью-Йорк для участі в Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Перед вильотом він сказав, що має намір "сказати неприємну правду, незважаючи на сладкоречие і посмішки", маючи на увазі дипломатичний курс нового керівництва Ірану. Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю заявив, що "Іран, як раніше Північна Корея, буде намагатися позбутися санкцій, йдучи на косметичні заходи, але зберігаючи технічну можливість створити ядерну зброю в будь-який момент".

27 вересня 2013 р. відбувся історичний телефонна розмова між Президентами Ірану і США, що став першим двостороннім дипломатичним контактом на найвищому рівні з 1979 р., коли в Ірані відбулася ісламська революція.