ua en ru

Прем'єр-міністр Греції заявив, що не збирається залишати свій пост

Прем'єр-міністр Греції Георгіус Папандреу, на адресу якого звучать вимоги про відставку, у четвер, 16 червня, заявив, що не збирається залишати свій пост, повідомляє Deutsche Welle. Виступаючи на надзвичайному засіданні правлячої соціалістичної партії ПАСОК, лідером якої він є, Папандреу підкреслив, що "має намір і надалі продовжувати боротьбу за порятунок своєї країни від кризи". Він визнав свої помилки", але в той же час заявив, що уряд після реформації буде більш сильним.

Крім того, Папандреу запевнив, що має намір і далі проводити роботу, спрямовану на досягнення згоди з опозицією в питанні проведення необхідних реформ. Прем'єр-міністр Греції, яка опинилася на межі банкрутства, висловив надію на те, що після формування нового уряду, йому буде легше домогтися підвищення податків і скорочення витрат.

Папандреу також проінформував депутатів парламенту про те, що провів телефонну бесіду з канцлером ФРН Ангелою Меркель про необхідність виділення нового пакету фінансової допомоги Греції. Однак про деталі цієї розмови не повідомляється.

15 червня по всій Греції десятки тисяч людей взяли участь у 24-годинному страйку і масових акціях протесту, спрямованих проти програми жорсткої економії, розробленої урядом країни. В результаті зіткнень між демонстрантами і співробітниками поліції більше 60 людей отримали поранення, з них 36 осіб - співробітники сил правопорядку.