ua en ru

Прем'єр-міністр Болгарії заявив про впевнену перемогу кандидата від правлячої партії на виборах президента

Росен Плевнелієв, кандидат від правлячої партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії", здобув впевнену перемогу у другому турі президентських виборів у Болгарії. Таку заяву зробив сьогодні прем'єр-міністр країни Бойко Борисов, передає Reuters.
За його словами, колишній міністр будівництва Плевнелієв спільно з колишнім міністром юстиції Маргаритою Поповою, яка обійме посаду віце-президента, набрали близько 54% ​​голосів виборців. Таким чином, кандидат від соціалістів Івайло Калфін програє у другому турі.
"До сьогоднішнього дня Плевнелієв і Попова були моїми міністрами. Тепер в їх руках - керівництво країни", - заявив Борисов на прес-конференції за підсумками виборів.
Зазначимо, що сьогодні в Болгарії пройшов другий тур голосування, оскільки в ході першого туру жоден кандидат не набрав необхідного для беззастережної перемоги 51%. Однак у першому турі Плевнелієв вийшов у лідери, набравши 41% голосів, залишивши Калфіна далеко позаду з 27% голосів.
В ході передвиборної кампанії Плевнелієв пообіцяв скоротити бюджетний дефіцит Болгарії, проводити політику з підтримки бізнесу та підвищити статус країни, яка на даний момент є однією з найбільш економічно ослаблених в ЄС. Якщо Плевнеліев здобуде перемогу на виборах, уряд отримає "зелене світло" на проведення жорстких економічних реформ в країні, де рівень безробіття на даний момент складає 11,7%.